Zakryjte nábytek


Smotat a vyhodit do koše kus igelitu je mnohem jednodušší, než z nábytku seškrabávat kapky a cákance od barvy. Ideální by bylo nábytek z místnosti zcela vyklidit, ale na to většinou není čas ani možnosti. Zakrývací fólie poskytne elegantní řešení. Seženete ji ve všech prodejnách Dům barev. Ušetří vám čas, peníze a především nervy.


Přelepte, co se dá


Zásuvky, vypínače, podlahové lišty, zárubně a všechny další doplňky, které mohou dostat zásah barvou. Nic nemusíte složitě odmontovávat a odstraňovat. Stačí vzít do ruky krycí lepicí pásku a vše, co nemá dostat nový nátěr, pořádně oblepte.
Krycí páska má vlastnosti, díky kterým přes ni barva neprosákne, a po malování ji bez problémů odstraníte.


Nezapomeňte na podlahy


Rozkládání novin pomůže, ale riziko roztržení a prosáknutí barvy je velké. Slyšeli jste už o fóliových pásech se samolepicím okrajem? K podlaze je stačí přilepit a jejich silný statický náboj zajistí dokonalé přilnutí k podlaze.


Myslete i na sebe


Zkušení malíři vám potvrdí, že bez ochranných prostředků se nevyhnete drhnutí barvy z pokožky ředidlem. Nezáleží na tom, jak moc si dáváte pozor. Vždy se najdou kapky, které si na vaše tělo najdou cestu.
Chcete-li se vyhnout zašpinění, můžete zkusit jednorázový overal na malování. Všechny zásahy a cákance schytá on a vy můžete bez strachu malovat.

Teď vám už nic nebrání v tom, abyste se pustili do práce. Máte své vlastní triky, jak se vyhnout nepořádku při malování? Podělte se o ně v komentářích na Facebooku.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader