Kdo tvoření umí, má Balakryl UNI
Hledáte ideální barvu na tvoření? Pak je jasnou volbou Balakryl UNI. Tento vodou ředitelný vrchní nátěr můžete aplikovat na kov, dřevo, beton, papír nebo třeba neglazovanou keramiku a další materiály. Právě jeho univerzální použití spolu s atestem na dětské hračky a přímý styk se suchými potravinami z něj dělá nejlepší barvu na kreativní tvoření.

Další výhodou je snadná aplikace. Balakryl UNI se nanáší neředěný, a to ve 2 až 3 vrstvách v intervalu 4 až 6 hodin. Na natírání využijte štětec se směsí přírodních a syntetických štětin. Vybírat můžete z 18 hotových odstínů.

Kraslice snadno, ale stylově
Už jako malí jsme se učili vyfouknout vajíčka a nazdobit je. Takovéto kraslice jsou již mnoho let tradiční výzdobou na Velikonoce. Přinášíme vám proto tip, jak ozdobit vyfouklá vajíčka stylově, a navíc snadno, takže se do tvoření můžete pustit i s dětmi.

Budete potřebovat: vyfouklá vajíčka, různé štětce na malování (např. úzký nebo vějířovitý) a Balakryl UNI libovolné barvy.

Připravte si vyfouklá a očištěná vajíčka. Poté rozmíchejte Balakryl UNI a štětcem namalujte na vajíčka libovolné vzory a obrázky podle toho, co se vám líbí. Kraslice můžete nazdobit puntíky, čárkami, křížky nebo třeba hvězdičkami. Fantazii se meze nekladou. A pokud se vám náhodou stane, že vám při vyfukování vajíčko praskne, nezoufejte! Umyjte rozbitou skořápku a namalujte i ji. Spolu s celými kraslicemi budou tvořit jedinečnou výzdobu.

Po nazdobení vajíček nechte barvu zaschnout. A kraslice jsou připravené. Skvělá práce! Teď už jim jen najít správné místo a případně je ještě doplnit o suché květy, peří nebo třeba barevné pentličky. A už můžete jen vyhlížet koledníky.


Originální váza z plata
Všechna vajíčka nabarvená a připravená v ošatce pro koledníky. Ale co s těmi prázdnými platy, která po nich zůstala? Rozhodně je nevyhazujte! Máme pro vás tip, jak mít krásnou výzdobu, a navíc udržitelně.

Budete potřebovat: skleněnou vázu, prázdná plata, tavnou pistoli, štětec a Balakryl UNI libovolné barvy.

Nejprve vezměte stará plata a zmačkejte je, aby byla ohebná. Poté rozmíchejte Balakryl UNI a štětcem nabarvěte plata. Nechte zaschnout. Po uschnutí barvy omotejte plata kolem vázy a slepte je tavnou pistolí. A je to! Originální velikonoční váza je na světě.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader