Na začátku byla chuť pomáhat

Hledali jsme prostor, který bychom mohli barvami přetvořit k nepoznání, a zároveň tak pomoci originálnímu záměru. Ten jsme našli v podobě dvorku patřícího ke coworkingové vile v Praze na Letné. Nadchli jsme se představou dvorek přetvořit a zútulnit a pomoci tak vytvořit příjemné a užitečné místo, kde bude radost pobýt.

Dřevo v hlavní roli

Konečně jsme se do toho pustili. Brousili jsme, řezali, čistili, skládali a samozřejmě natírali.  Téměř veškerý nábytek na dvorku je ze dřeva a to bylo potřeba odborně ošetřit, vdechnout mu nový barevný život a prodloužit jeho životnost. Kromě zajištění veškerých prostředků k práci jsme podali také pomocnou ruku a pod ní začalo vzkvétat dílo, které můžeme s hrdostí označit jako jedinečné.

Co a čím jsme natírali?

Vedle laviček z euro palet jsme oživovali také stoly z použitých kabelových cívek anebo dřevem obložené odpadkové koše. Kde to šlo, použili jsme pro zvýraznění kresby dřeva Tenkovrstvou lazuru Primalex. Kde bylo dřevo horší kvality, vypomohla Vrchní barva Primalex, která překryla jeho nedostatky. Třešničkou na dortu byla úprava dřevěných krytů mobilních toalet, u kterých by po našem zásahu jen málokdo odhadl jejich pravý účel. Zrenovovali jsme také ze dřeva vytvořený nápis „“Dvorek na Letné“ sloužící k nalákání kolemjdoucích.

A dnes?

V současné době se z „Dvorku na Letné“ stalo místo, které je s oblibou využíváno k pořádání veřejných, ale i soukromých akcí. Díky našim barvám mohl vzniknout prostor plný smíchu a zábavy, kde starosti všedního dne s chutí hodíte za hlavu.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader