Proč je zima ideální na malování?

I když se vám to bude snažit vaše okolí vymluvit, nenechte se odradit, zima je ideálním obdobím, kdy se do malování pustit, a to hned z několika důvodů.

Větrání a moderní barvy


Při malování není nutné příliš větrat a to především proto, že barvy se současnými recepturami jsou zdravotně nezávadné a nezapáchají, nemusíte se tedy bát, že byste těsně po vymalování nemohli vkročit po nějaký čas do vymalované místnosti a nebo museli mít celý den otevřená okna.

Zima a topení


Zimní suchý vzduch a i to, že jsou v zimě místnosti vytápěné a zdi teplejší, napomáhá k tomu, že schne barva mnohem rychleji. V případě, že do místnosti pustíte letní vlhčí vzduch, bude barva zasychat mnohem déle a nestejnoměrně.

Za služby zaplatíte méně


Pokud se na malování svépomocí necítíte, nebojte se povolat odborníky, kteří mají ceny právě v zimě nižší než v letním období.

Na malování se pořádně připravte!


V případě, že se váš nás článek namotivoval k zimnímu malování, nepodceňujte především jeho přípravu. Na co nezapomenout?

Spočítejte si množství barvy, které budete potřebovat. V tomto případě platí lepší více než méně. Pokud budete mít barvy přeci jen méně, nemusíte se bát, v prodejnách Dům barev vám spolu s namíchanou barvou dáme i kód barvy, abychom vám v případě potřeby mohli vámi zvolený odstín znovu namíchat. Díky tónovacímu automatu v každé prodejně jsme vám schopni namíchat jakýkoli z více než 20 000 odstínů barev.

NÁŠ TIP: Do interiéru jsou ideální vodou ředitelné barvy právě proto, že rychle schnou, nezapáchají a k mytí pomůcek stačí jen voda. Pokud hledáte inspiraci, doporučujeme barvu Primalex Inspiro, která má 22 odstínů, které spolu skvěle ladí, jsou výborně krycí a vysoce otěruvzdorné.
Důkladně připravte místnost na malování. Vykliďte nábytek z místnosti, nebo ho uprostřed místnosti zakryjte fólií, myslete také na zásuvky, lišty a vypínače. Nezapomeňte, že kromě barev najdete v prodejnách Dům barev i veškeré pomůcky, které jsou k malování potřeba, od štětců, válečků až po zakrývající folie.

A hurá do toho, ať je hotovo! ☺

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader