Jak už je z názvu patrné, Balakryl UNI je univerzální barva na kov a dřevo, která je vhodná do interiéru i exteriéru.

Jaká je hlavní přednost této barvy?


Balakryl UNI je oproti syntetickým barvám šetrnější k životnímu prostředí a má řadu dalších výhod.
Nátěr je rychleschnoucí - natřený povrch zaschne během pár hodin a vy můžete začít předmět používat tentýž den. Další výhodou je, že nezapáchá a neuvolňuje žádné látky, tudíž je šetrnější i k vašemu zdraví. Barva má také dlouhou trvanlivost - na rozdíl od syntetických barev lépe odolává teplotním změnám natřeného podkladu a tudíž tolik nepraská. Výborně kryje a je odolná proti poškrábání. Navíc ani nežloutne, a to ani v případě, že barvu použijete v tmavších prostorech, kde je menší přístup denního světla, nebo s ní natřete například radiátory.
V exteriéru barva skvěle odolává povětrnostním vlivům, je tedy například vhodná i na natírání plechových střech, zárubní dveří, oken a dalších prvků v interiéru.


Podzimní inspirace s Balakryl UNI.

Všestranné využití Balakryl UNI


Nevíte, na co můžete tento nátěr použít? Využití má opravdu široké: barvu můžete nanést na kov, dřevo, keramiku, lamino, beton, plech a většinu plastů. Díky certifikaci na hračky a přímý styk s potravinami se nemusíte bát použít Balakryl UNI i v dětském pokoji nebo v kuchyni. Dejte prostor vaší fantazii - natřít můžete dřevěnou i plastovou židli, kovové stínidlo, dřevěné autíčko a různé dekorace, jako je váza, miska na ovoce apod.


Balakryl UNI je atestován na dětské hračky, nebojte se ho použít i v dětském pokojíčku.

Náš barevný tip: Nebojte se s Balakrylem UNI zkusit patinovat. Patinování je jednoduché a vy tak vytvoříte z obyčejné věci zajímavý doplněk do vašeho interiéru.


Patinování s Balakryl UNI zvládne každý.

Balakryl UNI třikrát jinak!


Balakryl UNI můžete zakoupit ve třech různých provedeních: MAT, LESK A SATIN. Liší se ve finálním vzhledu a v odstínech.
Balakryl UNI Mat zanechává povrch hladký a matný, Balakryl UNI Lesk vytváří hladký lesklý vzhled a Balakryl UNI Satin zanechává saténový povrch.
Rozdíl je také v odstínech u jednotlivých typů.


Balakryl UNI je k dostání ve třech provedeních: mat, lesk, satin.

Balakryl UNI Mat a Balakryl UNI Lesk nabízí široký výběr odstínů, od elegantně šedých, klasických přírodních až po syté, dynamické barvy. Elegantně šedé odstíny se hodí do městských, moderních interiérů, kde podporují jednoduchý a minimalistický design. Klasické odstíny naopak zdůrazňují přírodní charakter materiálů a navozují příjemné neutrální prostředí. Syté odstíny jsou velmi dynamické a pestré a hodí se na doplňky. Balakryl UNI Satin je dostupný ve čtyřech základních odstínech – šedý, bílý, černý a tmavě hnědý.

Prohlédněte si barevnou škálu Balakryl UNI zde.

Balakryl UNI báze 



Nevybrali jste si z žádné základní barvy? Nesmutněte, barvy Balakryl UNI je možné natónovat až do 20.000 dalších odstínů. Vzorníky Vám rádi ukážeme v našich tónovacích centrech v prodejnách Dům barev, abyste je mohli kombinovat s jakoukoli barvou, kterou už máte doma nebo i s interiérovými nátěry stěn Primalex.

Aplikace barvy


Všechny podklady, na které chcete barvu aplikovat, musí být pevné, bezprašné, suché, hladké, čisté, zbavené vosku a mastnot. Staré nátěry, které mají špatnou přilnavost, odstraňte. Nátěr nanášejte ve 2-3 vrstvách v intervalu 4-6 hodin.

Čím je vhodné barvu Balakryl UNI nanášet? Ideální je štětec se směsí přírodních a syntetických štětin nebo váleček z mikrovlákna.


Barvu Balakryl UNI nanášejte ve 2-3 vrstvách v intervalu 4-6 hodin.

Jak jsme vám ukázali, Balakryl UNI má opravdu všestranné využití, širokou škálu barev a snadno se aplikuje. Vyzkoušejte Balakryl UNI i vy, určitě si ji zamilujete!


Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader