Odstín, který si vás podmaní

Barvu roku již tradičně vyhlašuje společnost PPG, pod kterou spadají značky Primalex a Balakryl. Pro rok 2025 se jí stala podmanivá Amethyst Shadow (PPG1046-7). Tento odstín vytváří dokonalou rovnováhu mezi uklidňujícími vlastnostmi modré a energickým teplem červené. Je snadno kombinovatelný se širokou škálou barev, ale zároveň nabízí pocit vzácnosti.

Přizpůsobivý jako chameleon

Odstín Amethyst Shadow mění vzhled v závislosti na použití. Pokud je v místnosti hodně přirozeného světla, bude barva působit světlým a matným dojmem, zatímco v tmavších prostorech se bude jevit jako sytá až švestková. „Díky tomu, že se barva v závislosti na světle mění ze světlé na tmavou, jde téměř o magický odstín – někdy fialový, jindy vínový,“ popsala barvu roku Silvia Dyrcová, senior marketing manager PPG, Architectural Coatings. „V kombinaci s podobně barevným nábytkem a bytovými doplňky se stává tajemným a magickým, zatímco ve spojení se světlými neutrálními barvami vytváří severský, více strohý a jednoduchý styl.“

Univerzální barva pro odvážné

Amethyst Shadow je sofistikovaná, elegantní barva, která dobře funguje jak v tradičním designu, tak i v neobvyklých aplikacích. Jako fialová je dostatečně teplá, aby byla přívětivá, ale přitom dostatečně chladná, aby vytvořila atmosféru tajemna. Jako odvážná, a přesto univerzální barva je vhodná do různých prostředí interiéru i exteriéru. Odborníci ze společnosti PPG ji doporučují použít k zútulnění především společenských místností. V průmyslovém designu vypovídá o potřebě inovace, přizpůsobivosti a pocitu pohybu.  Amethyst Shadow poskytuje svěží a dynamickou estetiku u spotřebitelských výrobků, architektonické aplikace, jako jsou okna a dveře, kancelářského nábytku nebo také v automobilovém průmyslu.

Jak se vám barva roku 2025, která reprezentuje trend pohybu a změny, líbí? Nám v Dům barev moc! Tak teď už jen stačí naskočit na vlnu změn a vytvořit s barvou Amethyst Shadow něco jedinečného. Chcete-li načerpat další inspiraci, jak barvy nejlépe kombinovat, podívejte se do vzorníku Voice of Colour.

Dům barev na Instagramu

loader