Svíčky v hrnečku

Naprasklý hrneček nebo ten po babičce, ze kterého už nikdo nepije. Proč je vyhazovat? Dejte jim nový život coby svíčkám. Vlastní svíčku vyrobíte snadno a využijete na ni všechny zbytky svíček, které už dlouho čekají na využití.
Zdroj: Pinterest.com
 
Vosk (můžete použít i nový, například včelí) roztopte ve vodní lázni. Do hrnečku nachystejte knot a zalijte ho voskem. A hotovo! Svíčka ztuhne do pár hodin.

Barevný tip: Chcete jinou než bílou svíčku? Rozpusťte spolu s voskem kousek voskovky. Pro vůni přidejte pár kapek oleje do aromalampy.

Květináče z plechovek

Používáme je všichni a nikdo pořádně nevíme, do jakého kontejneru patří. Do žádného! Plechovky můžou totiž posloužit jako stylové květináče. Chopte se tavné pistole, provázku a plechovky a máte skoro hotovo. Vyrobit můžete malé květináče z plechovek od jídla, ale i pořádné z plechovek od barvy.

Zdroj: kreativk.net

Barevnější varianta

Chcete něco pestřejšího? Sáhněte po barvách a vyrobte veselé květináče, které zavěsíte na plot nebo zeď.

Zdroj: freshyardideas.com

Kobereček ze starých triček

Taky máte trička, která by se „mohla jednou hodit“? Nastal jejich čas! Proměňte je v kobereček do koupelny nebo třeba k posteli. Budete potřebovat jen plastovou podkladovou síť a proužky látky z triček.


Zdroj: fabartdiy.com

Praktický box z krabice

Možná jste v ní přinesli domů výbavu na malování, možná vám zbyla po stěhování. Tak jako tak jste asi už nečekali, že pro papírovou krabici najdete využití. A přece! Stačí vám jutový provaz, tavná pistole a látka dovnitř krabice. A hezký úložný box je na světě!


Zdroj: godiygo.com

Zahradní koberec ze starých hadic

Prasklá zahradní hadice patří… zpátky na zahradu! Vezměte plastové stahovací pásky a vyrobte z hadice dekorativní koberec.


Zdroj: recyclart.org


Do kterého z našich tipů se pustíte vy? Napište nám na náš Facebook! Budeme rádi, když se pochlubíte i výsledkem.

Sledujte @dumbarev na sociálních sítích

loader